Paktumiroda 2019-06-18T10:19:50+02:00

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat épületében, a Piac utca 54. szám alatt működő Megyei Paktumiroda felkészült munkatársai szerteágazó feladatokat látnak el a TOP-5.1.1. kiíráson nyertes megyei paktumprojektben a megye munkaerőpiaci helyzetének javítása, a foglalkoztatási szint növelése, a felmerülő munkaerő-igények kielégítése érdekében.

A megyei paktumiroda legfontosabb feladatai az alábbiak:

    • Folyamatos kapcsolattartás és partnerségi viszony fenntartása a megye vállalkozóival. Ez a partneri együttműködés lehetővé teszi, hogy a munkaerő-piac egyes szereplőinek tevékenységeit segítsék a sikeres és hatékonyabb működés érdekében.
    • Összehangolja a térség gazdasági és humánerőforrás lehetőségeit, céljait, segítséget nyújt az elképzelések megvalósításában.
    • A fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása; az első munkahely megszerzésének és az ehhez szükséges munkatapasztalatnak a biztosítása; ezeken keresztül kiemelt cél a fiatal pályakezdők megyében tartása.
    • Tájékoztatás nyújtása az elhelyezkedést elősegítő, egyéb szolgáltatásokat és támogatásokat nyújtó munkaerő-piaci programokban való részvételhez, ezen keresztül igyekszik azt elérni, hogy
    • Tájékoztatást nyújtása az elhelyezkedést és a foglalkoztatást elősegítő képzéseken történő részvételt biztosító támogatások igénybevételéről.